Search the offerHotelsPrivate accommodationApartmentsRooms HousesRestaurants Caffe_bar
Blue IstriaBalleBanjoleFazanaLabinLiznjanMarcanaMedulin
Green IstriaBarbanBrtoniglaBujeBuzetCerovljeGracisceGroznjan

Rovinj Beach Polo Istria

  • Bookmark this page
  • This function allows you to record which sites you like for later comparison, sending a group of enquiries, etcetera. Recorded sites appear in the right column above, under "Bookmarks" tabs, and are not stored in your browser favorites!

 

Nakon svjetskih jedriličarskih regata i Red Bull Air Racea, koji je u Rovinj privukao nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, grad i tvrtka Maistra iduću turističku sezonu otvorit će novim atraktivnim sportskim događajem, jer će od 12. do 15. svibnja 2016. Rovinj biti domaćin prvog beach polo turnira u regiji, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Rovinju.

Nakon polo turnira na Brijunima koji je održan prije deset godina, polo turnir u Rovinju prvo je i jedino polo događanje organizirano u ovom dijelu svijeta.

“Cilj nam je osnovati mediteransku polo ligu u suradnji s Viareggiom u Italiji i Asconom u Švicarskoj, poznatim turnirima na otocima Ibiza i Mallorca, te onog u Kairu, a otvara se prostor za suradnju čak i sa Dubaijem koji je iskazao interes za pristupanje ligi”, kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Beach polo turnira Uwe Zimmermann izrazivši zadovoljstvo što je Rovinj s partnerima prepoznao značaj ovakvog događanja.

Po njegovim riječima arena veličine 70×40 metara na kojoj će se polo utakmice odvijati u formatu turnira od subote do nedjelje, bit će postavljena uz rovinjski Porton Biondi, sjevernu obalu u blizini starogradske jezgre, a na turniru će sudjelovati četiri međunarodne ekipe s po tri igrača i 48 konja.

“Najatraktivniji trenutak pored otvorenja turnira, bit će tzv. polo parada u središtu grada koja će se održati u subotu, 11. lipnja”, istaknuo je Zimmermann, dodavši kako je riječ o jedinstvenom događaju koji će zasigurno pridonijeti daljnjoj afirmaciji destinacije pa i hrvatske turističke ponude.

“Kontinuiranim ulaganjima u razvoj ponude i investicijama koje će do kraja 2017. dosegnuti iznos od 4,4 milijarde kuna, Adris grupa i Maistra stvorile su preduvjete za održavanje najvećih i najzahtjevnijih sportskih i drugih događanja. Rovinj će se ponovno pokazati kao poželjna i zanimljiva destinacija u smislu sportske izvrsnosti, a Maistra kao vodeća turistička tvrtka u Hrvatskoj. Tijekom četiri dana manifestacije u Rovinju očekujemo značajan broj posjetitelja iz zemlje i inozemstva”, poručio je redsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

Inače, Beach polo turnir prvi puta je odigran 2004. godine u Dubaiju, a već godinu dana kasnije zauzeo je plaže Miamija i nastavio rasti igrajući se u Belgiji, Engleskoj, Walesu, Čileu, Irskoj, Urugvaju i nizu drugih zemalja. Za razliku od tradicionalnog pola u kojem se nadmeću dvije ekipe svaka od četiri igrača, timovi Beach pola broje samo tri igrača, a igra obično uključuje više manevriranja i kraća dodavanja pri manjim brzinama zbog prostornog ograničenja arene.(istranews.in), foto(croatia.hr)

2nd ROVINJ BEACH POLO CUP

On the magnificent coast of Istria (Croatia), right below the Lim Fjord, is the most romantic place in the Mediterranean! The town of Rovinj is the right destination for all of you seeking a sentimental atmosphere of times that have past forever. The Mediterranean is present here in all aspects, also in a town that began its romantic life on an island, its restricted area resulting in crowded houses, narrow streets and small squares, still untouched by modern urbanism.

VIP DIAMOND

THURSDAY 18TH MAY 2017
8:00 – 11.00  pm
Wellcome gathering on the yacht

**By invitation only!
Dress code: Smart Casual


FRIDAY 19TH MAY 2017
2:00 pm
Opening of the Polo Arena for tournament
2:45 pm
Short introduction to polo rules
03:00 pm
Start of the first Polo Match
04:00 pm
Start of the second Polo Match
05:00 pm
Start of the third Polo Match
Dress code: Casual Smart / CROATIAN COLOURS DAY (red, white, blue)
09:00 pm
Gala dinner with After Party
Dress code: Black Tie / Cocktail dress White and red theme

SATURDAY 20TH MAY 2017
10:00 am
POLO Parade (from Polo Arena to Old centre square)
11:00 am
Polo coffee break at Hotel Adriatic
2:00 pm
Polo Arena opening for tournament
3:00 pm
Start of the first Polo Match
4:00 pm
Start of the second Polo Match
5:00 pm
Start of the third Polo Match
Dress code: Sporty elegant
08:00 pm
POLO PLAYERS standing dinner with After Party
Dress code: Simple White theme / Smart casual

SUNDAY 21TH MAY 2017
12:30 pm
Opening of Polo Arena for tournament
1:00 pm
Start of the first Polo Match
2:00 pm
Start of the second Polo Match
3:00 pm
Start of the third Polo Match
4:00 pm
Prize-Giving Ceremony and Closing Ceremony
Dress code: sporty elegant in team colours (green, pink, blue, white)
8:00 – 11:30 pm
POLO FAREWELL GATHERING*
*By invitation only!
Dress code: Casual smart

Your searches


    Bookmarks
    Sponsored ads