Search the offerHotelsPrivate accommodationApartmentsRooms HousesRestaurants Caffe_bar
Blue IstriaBalleBanjoleFazanaLabinLiznjanMarcanaMedulin
Green IstriaBarbanBrtoniglaBujeBuzetCerovljeGracisceGroznjan

Rovinj´s night

  • Bookmark this page
  • This function allows you to record which sites you like for later comparison, sending a group of enquiries, etcetera. Recorded sites appear in the right column above, under "Bookmarks" tabs, and are not stored in your browser favorites!

26.08.
„Večer ribarske tradicije“

Druga „Večer ribarske tradicije“ tijekom ovog ljeta u Rovinju održati će se 26.08. u okviru manifestacije „Rovinjska noć“. Večer ribarske tradicije se u cilju vrednovanja i promocije tradicijskih vrijednosti i običaja destinacije, održava već petu godinu za redom u organizaciji Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno u suradnji sa Udrugom „Kuća o batani“ i turističkom tvrtkom Maistra d.d. Manifestacijom se obilježava početak gradnje na otvorenom, tijek izgradnje i porinuće tradicionalne rovinjske brodice – batane, predstavlja život rovinjskih ribara, njihove običaje i vještine, rovinjske pjesme - bitinade, a sve je to popraćeno ribarskim gastronomskim specijalitetima i bogatim kulturno- zabavnim programom.

„Večeri ribarske tradicije“ su 2007. godine proglašene najatraktivnijim turističkim proizvodom na Jadranu u okviru nacionalnog natječaja Hrvatske turističke zajednice «Plavi cvijet», a dio projekta pod nazivom „Povorka batana sa večerima u Spaciu“, donijela je iste godine TZ- u Rovinj priznanje TZIŽ „Zlatna koza - Capra d'oro“.

Tijekom godina Rovinjci i brojni gosti kojih je tijekom ljeta preko 30.000 dnevno, imali su prilike pratiti tijek izgradnje na otvorenom i porinuće batana Fiamite, Calsante, Arupine, Liliane, te obnovu i porinuće batana Adrie, Camaiore i Leonberg. Ova posljednja, batana Leonberg bila je porinuta za vrijeme trajanja Foruma Pomorskih muzeja Mediterana koji se održavao u Rovinju od 21. do 23. rujna 2009. Tijekom 2010. godine obnovljene su i porinute batane Antonietta, Santa Croce i Regina u vlasništvu članova Udruge „Kuća o batani“, koje se koriste za potrebe organiziranja povorka batana sa večerom u Spaciu- tipičnom rovinjskom vinskom podrumu.

Ove godine tijekom prve Večeri koja je održana 01.07., porinuta je obnovljena batana Leonberg, početkom kolovoza porinuta je batana Antea, a za vrijeme održavanja druge Večeri ribarske tradicije 26.08., porinuti će se obnovljena batana Loreta. Uz prikazivanje ribarskih vještina (krpanje i pletenje mreža, vrša, domižana i sl.), tijekom večeri će se moći pogledati izložba galerije „Trani“ na otvorenom i Eko muzeja „Kuća o batani“. U okviru zabavnog programa na ulicama staroga grada sa početkom u 19,00 sati nastupiti će KUD Marco Garbin uz izvođenje rovinjskih bitinada, KUD Stjepan Žiža sa folklornim nastupom i rovinjska Limena glazba. Na Trgu m. Tita od 21,00 nastupati će klapa Iskon, zatim Hari Rončević, a na Trgu Riviera Sergio Preden GAtto i Ricky Bosazzi Quintet, te grupa Anelidi.

Manifestacija „Večeri ribarske tradicije“ uključena je u međunarodni projekt SeeNet – „valorizacija kulturnog turizma“ što predstavlja mrežu talijanskih lokalnih zajednica i jugoistočne Europe koji surađuju sa ciljem jačanja administrativnog upravljanja i promocije održivog lokalnog razvoja. Partneri u projektu su Regija Veneto, Toscana i Friuli Venezia Giulia, Gradovi Rovinj, Pazin i Varaždin, Općina Brtonigla i Završje.

27.08.

Za drugu večer manifestacije „Rovinjska noć“ i ove je godine Turistička zajednica za sve goste i građane Rovinja pripremila atraktivan muzički program - svojevrsnu glazbenu poslasticu za sve ljubitelje glazbe, koji će se odvijati na tri različite lokacije. Poseban glazbeni užitak sigurno će prirediti gosti večeri violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser koji nastupaju pod imenom 2CELLOS, a koji će izvesti sada već svjetski poznate obrade glazbenih hitova objedinjenih u njihovom prvom izdanom albumu pod istoimenim nazivom 2CELLOS. Nastup na „Rovinjskoj noći“, posljednji je njihov nastup pred odlazak na svjetsku turneju sa Eltonom Johnom koja započinje 3. rujna u New Yorku, a nastavlja se nastupima širom SAD-a, u Brazilu, Litvi, Sloveniji, Rusiji, Ukrajini, Novom Zelandu, Australiji. Nastup 2CELLOS predviđen je na Trgu maršala Tita u 23,15, odmah nakon tradicionalnog vatrometa, svojevrsnog zaštitnog znaka „Rovinjske noći“, koji će početi u 23,00.

I na ostalim pozornicama u gradu posjetioci manifestacije moći će uživati u zabavnom programu koji započinje u 20,00 sati promenadom rovinjske Limene glazbe i mažoretkinja od Trga na lokvi pa sve do Valdibore i Trga maršala Tita. Od 21,00 na pozornici Trga maršala Tita nastupiti će grupa Le monde i Eva Čiček, te Party band. Na Trgu Riviera svoj će nastup s početkom u 21,00 imati Just Duo, zatim grupa Dream Project te za kraj grupa Kristiana Terzića - Kristian, Tasha i friend goes rock. Na plaži Baluota, najromantičnijoj prirodnoj pozornici u Rovinju, nastupiti će duo Strings.

Gastronomsku ponudu za brojne posjetioce na mjestu održavanja dvodnevne manifestacije prirediti će „Maistra d.d.“ sa hotelom „Adriatic“ i Udruga „Kuća o batani“, a vrhunska rovinjska vina i maslinova ulja predstaviti će rovinjski renomirani vinari iz zadruge Vitis i uljari iz zadruge u osnivanju Rubinum.
Pokrovitelj manifestacije je Grad Rovinj, a od ove godine manifestaciju podržava i Zagrebačka banka kao sponzor.

Your searches


    Bookmarks
    Sponsored ads