Ricercate la offerta vacanzeAlberghiAlloggio privatoAppartamentiCamereCaseRistorantiCaffe_bar
L'Istria BluValle(Bale)BanjoleFasana, FazanaAlbona, LabinLisignano, LiznjanMarcanaMedulino, Medulin
L'Istria VerdeBarbanaVerteneglio (Brtonigla)Buie/BujePinquente/BuzetCerretoGallignanaGrisignana

Notte rovignese

  • Segna questa pagina
  • Questa funzione consente di segnare i siti che ti piacciono per dopo confrontarli, inviare gruppi di richieste e simile. I siti segnati appaiono nella colonna in alto a destra, sotto "Segnalibri (Bookmarks)" e non sono memorizzati nei preferiti del vostro browser!

26.08.
„Večer ribarske tradicije“

Druga „Večer ribarske tradicije“ tijekom ovog ljeta u Rovinju održati će se 26.08. u okviru manifestacije „Rovinjska noć“. Večer ribarske tradicije se u cilju vrednovanja i promocije tradicijskih vrijednosti i običaja destinacije, održava već petu godinu za redom u organizaciji Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno u suradnji sa Udrugom „Kuća o batani“ i turističkom tvrtkom Maistra d.d. Manifestacijom se obilježava početak gradnje na otvorenom, tijek izgradnje i porinuće tradicionalne rovinjske brodice – batane, predstavlja život rovinjskih ribara, njihove običaje i vještine, rovinjske pjesme - bitinade, a sve je to popraćeno ribarskim gastronomskim specijalitetima i bogatim kulturno- zabavnim programom.

„Večeri ribarske tradicije“ su 2007. godine proglašene najatraktivnijim turističkim proizvodom na Jadranu u okviru nacionalnog natječaja Hrvatske turističke zajednice «Plavi cvijet», a dio projekta pod nazivom „Povorka batana sa večerima u Spaciu“, donijela je iste godine TZ- u Rovinj priznanje TZIŽ „Zlatna koza - Capra d'oro“.

Tijekom godina Rovinjci i brojni gosti kojih je tijekom ljeta preko 30.000 dnevno, imali su prilike pratiti tijek izgradnje na otvorenom i porinuće batana Fiamite, Calsante, Arupine, Liliane, te obnovu i porinuće batana Adrie, Camaiore i Leonberg. Ova posljednja, batana Leonberg bila je porinuta za vrijeme trajanja Foruma Pomorskih muzeja Mediterana koji se održavao u Rovinju od 21. do 23. rujna 2009. Tijekom 2010. godine obnovljene su i porinute batane Antonietta, Santa Croce i Regina u vlasništvu članova Udruge „Kuća o batani“, koje se koriste za potrebe organiziranja povorka batana sa večerom u Spaciu- tipičnom rovinjskom vinskom podrumu.

Ove godine tijekom prve Večeri koja je održana 01.07., porinuta je obnovljena batana Leonberg, početkom kolovoza porinuta je batana Antea, a za vrijeme održavanja druge Večeri ribarske tradicije 26.08., porinuti će se obnovljena batana Loreta. Uz prikazivanje ribarskih vještina (krpanje i pletenje mreža, vrša, domižana i sl.), tijekom večeri će se moći pogledati izložba galerije „Trani“ na otvorenom i Eko muzeja „Kuća o batani“. U okviru zabavnog programa na ulicama staroga grada sa početkom u 19,00 sati nastupiti će KUD Marco Garbin uz izvođenje rovinjskih bitinada, KUD Stjepan Žiža sa folklornim nastupom i rovinjska Limena glazba. Na Trgu m. Tita od 21,00 nastupati će klapa Iskon, zatim Hari Rončević, a na Trgu Riviera Sergio Preden GAtto i Ricky Bosazzi Quintet, te grupa Anelidi.

Manifestacija „Večeri ribarske tradicije“ uključena je u međunarodni projekt SeeNet – „valorizacija kulturnog turizma“ što predstavlja mrežu talijanskih lokalnih zajednica i jugoistočne Europe koji surađuju sa ciljem jačanja administrativnog upravljanja i promocije održivog lokalnog razvoja. Partneri u projektu su Regija Veneto, Toscana i Friuli Venezia Giulia, Gradovi Rovinj, Pazin i Varaždin, Općina Brtonigla i Završje.

27.08.

Za drugu večer manifestacije „Rovinjska noć“ i ove je godine Turistička zajednica za sve goste i građane Rovinja pripremila atraktivan muzički program - svojevrsnu glazbenu poslasticu za sve ljubitelje glazbe, koji će se odvijati na tri različite lokacije. Poseban glazbeni užitak sigurno će prirediti gosti večeri violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser koji nastupaju pod imenom 2CELLOS, a koji će izvesti sada već svjetski poznate obrade glazbenih hitova objedinjenih u njihovom prvom izdanom albumu pod istoimenim nazivom 2CELLOS. Nastup na „Rovinjskoj noći“, posljednji je njihov nastup pred odlazak na svjetsku turneju sa Eltonom Johnom koja započinje 3. rujna u New Yorku, a nastavlja se nastupima širom SAD-a, u Brazilu, Litvi, Sloveniji, Rusiji, Ukrajini, Novom Zelandu, Australiji. Nastup 2CELLOS predviđen je na Trgu maršala Tita u 23,15, odmah nakon tradicionalnog vatrometa, svojevrsnog zaštitnog znaka „Rovinjske noći“, koji će početi u 23,00.

I na ostalim pozornicama u gradu posjetioci manifestacije moći će uživati u zabavnom programu koji započinje u 20,00 sati promenadom rovinjske Limene glazbe i mažoretkinja od Trga na lokvi pa sve do Valdibore i Trga maršala Tita. Od 21,00 na pozornici Trga maršala Tita nastupiti će grupa Le monde i Eva Čiček, te Party band. Na Trgu Riviera svoj će nastup s početkom u 21,00 imati Just Duo, zatim grupa Dream Project te za kraj grupa Kristiana Terzića - Kristian, Tasha i friend goes rock. Na plaži Baluota, najromantičnijoj prirodnoj pozornici u Rovinju, nastupiti će duo Strings.

Gastronomsku ponudu za brojne posjetioce na mjestu održavanja dvodnevne manifestacije prirediti će „Maistra d.d.“ sa hotelom „Adriatic“ i Udruga „Kuća o batani“, a vrhunska rovinjska vina i maslinova ulja predstaviti će rovinjski renomirani vinari iz zadruge Vitis i uljari iz zadruge u osnivanju Rubinum.
Pokrovitelj manifestacije je Grad Rovinj, a od ove godine manifestaciju podržava i Zagrebačka banka kao sponzor.

Le ricerche


    Preferiti
    Annunci sponsorizzati